Klaar voor jouw Suriname avontuur?

Voorbereid op pad naar het land van ongerepte jungle, rijke cultuur en onvergetelijk avontuur!

Voorbereiden op jouw avontuur in Suriname:
5 handige tips!

Yes! Klaar om het tropische avontuur van Suriname te beleven? Denk aan palmbomen, historische plantages en de onweerstaanbare geur van roti die je welkom heet. Suriname is een land vol verrassingen, waar de jungle je omringt en de bruisende hoofdstad Paramaribo een wereld vol cultuur en gezelligheid biedt. Van dolfijnen spotten tot relaxen in de sula’s en indrukwekkende watervallen verkennen, Suriname is de perfecte mix van natuur en cultuur. Hier zijn 5 tips om je reis soepel te laten verlopen!

Tip 1: Verzekeringen fixen!

Ga je op reis naar Suriname? Regel dan je reisverzekering met werelddekking. Let op, een ID-kaart is niet genoeg om Suriname binnen te komen. Je hebt echt een paspoort nodig. Goed nieuws: Nederlanders hoeven sinds 1 juli 2022 geenvisum meer aan te vragen voor hun vakantie. Klik hier voor meer informatie.

Tip 2: Check je reisdocumenten

Naast een reisverzekering van AllianzDirect moet je paspoort minstens zes maanden geldig zijn bij aankomst. Wist je dat een Nederlandse ID-kaart niet volstaat? Een paspoort is echt noodzakelijk. Gelukkig hoef je als Nederlander sinds juli 2022 geen visum meer aan te vragen voor een toeristisch verblijf of een bezoek aan familie tot 90 dagen. Wel betaal je een ‘Entry Fee’ van €50, plus €8 aan servicekosten. Dit regel je makkelijk online en vergeet niet je Entry Fee uit te printen.

Tip 3: Internationaal rijbewijs scoren

Wil je Suriname met deauto of motor verkennen? Zorg er dan voor dat je een geldig Nederlandsrijbewijs bij je hebt, want dit wordt tot 14 dagen na aankomst geaccepteerd.Blijf je langer, dan heb je een internationaal rijbewijs (IRB) nodig. Zelfs bijeen kort verblijf kan een IRB handig zijn, omdat verhuurbedrijven hier somstoch om vragen. Gelukkig kun je een IRB eenvoudig verkrijgen bij eenANWB-winkel in Nederland, ongeacht of je lid bent. Vergeet niet je Nederlandserijbewijs en een recente pasfoto mee te nemen bij de aanvraag. Let wel: het IRBvervangt niet je Nederlandse rijbewijs, dus zorg ervoor dat je beide documententijdens je reis bij je hebt.

Tip 4: Gezond op reis met vaccinaties

Voor een zorgeloze trip is het slim om je te laten vaccineren. DTP (difterie, tetanus, polio) en Hepatitis A worden aangeraden. Ben je in een land geweest waar gele koorts voorkomt of heb je een tussenstop van langer dan 12 uur gehad? Dan heb je een vaccinatie tegen gele koorts nodig en dat bewijs moet je bij je hebben. In sommige gebieden zijn malariapillen slim om bij je te hebben. Vraag altijd persoonlijk vaccinatieadvies aan bij de GGD of een andere betrouwbare instantie om goed voorbereid op reis te gaan. Zo kun je met een gerust hart je avontuur beginnen!

Tip 5: Zo regel je eenvoudig je autohuur

Als je van plan bent een auto te huren in Suriname, zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden. Huurauto's zijn beschikbaar in Paramaribo en op de luchthaven. Zorg ervoor dat je de huurvoorwaarden goed doorneemt, want verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen aan de leeftijd van de bestuurder en de periode waarin je rijbewijs in bezit is. Vaak moet je minstens 21 jaar oud zijn en kan een maximumleeftijd van bijvoorbeeld 65 of 75 jaar van toepassing zijn. Daarnaast wordt een borgsom vrijwel altijd alleen met een creditcard op naam van de hoofdbestuurder geaccepteerd. Andere betaalmethoden, zoals pinpassen of prepaidkaarten, worden zelden geaccepteerd. Voor een soepel verloop is het slim om van tevoren je auto te reserveren, omdat prijzen per seizoen kunnen variëren.

Suriname is klaar voor jou, ben jij klaar voor Suriname?

No items found.
No items found.
No items found.

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.