Wat neem je mee naar Suriname?

Must haves om mee te nemen

Wat neem je mee naar Suriname?

Regelmatig wordt ons de vraag gesteld, wat moet ik meenemen vanuit Nederland? Welke producten zijn handig om mee te nemen en wat kun je beter in Suriname aanschaffen? Hieronder hebben wij een lijstje voor je gemaakt. Ga voorbereid op reis naar Suriname met deze checklist met tips & tricks:

1. Rugzak

We hoeven het vast niet uit te leggen, maar een grote stevige rugzak is essentieel wanneer je op reis gaat. Ook wanneer je op trip naar het binnenland van Suriname gaat, is dit echt een musthave. Zo neem je gemakkelijk al je spullen mee wanneer je een paar dagen de stad uit gaat.

2. Camera

Suriname is fotogeniek! Een goede camera is een absolute must wanneer je naar Suriname gaat.

3. Schoenen

  • Dichte schoenen: deze heb je nodig wanneer je een stevige wandeling door de jungle gaat maken.
  • Zomerschoeisel: sandalen, sneakers, slippers.
  • Waterschoenen: Dit is een optie. Het is handig voor wanneer je op trip gaat en je bijvoorbeeld in- en uit de boot moet stappen of onder een waterval staat. Waterschoenen zijn ook te koop in Suriname, maar als je ze thuis hebt liggen kun je ze gewoon lekker meenemen.

4. Kleding

Een kleine opsomming: 

  • Lange broek voor tijdens een junglewandeling
  • Trui voor wanneer het 's avonds op trip afkoelt
  • Lange broek, rok of jurk tegen de muggen
  • Zomerkleding
  • Stagekleding
  • Zwemkleding

5. Sarong

Voor de dames onder ons is een sarong/omslagdoek super handig om mee te nemen! Deze knoop je gemakkelijk om, wanneer je bijvoorbeeld een bikini aan hebt en er even iets overheen wilt dragen. Een dunne, soepele sarong of omslagdoek die wij kennen, zijn vrijwel niet verkrijgbaar in Paramaribo. Wel kun je een traditionele Pangi omslagdoek in Suriname kopen, deze zijn wat dikker en steviger van stof.

Handige sarong/omslagdoek

7. Zonnebrandcrème, pet en zonnebril: 

De zon doet zijn werk uitstekend in Suriname. Wij raden je dan ook echt aan om zonnebrandcrème te gebruiken. Goede zonnebrandcrème is in Suriname te koop bij onder andere de Tulip of Chois supermarkt. Echter zijn deze items geïmporteerd en relatief duurder dan in Nederland. Wanneer je dus nog wat kilo’s over hebt in je koffer, kun je zonnebrandcrème het beste meenemen uit Nederland. Een pet en zonnebril om je te beschermen tegen de zon is ook geen overbodige luxe.

8. Toiletspullen

Spreekt voor zich. Neem je favoriete verzorgingsproducten gewoon mee uit Nederland. Ben je toe aan een nieuwe mascara of een leuke nagellak? Ga dan zeker eens langs bij Lucky Store aan de Jodenbreestraat. Daar vind je een complete afdeling vol met mooie Golden Rose make-up & gezichtsreiniging.

9. Overige items

Denk hier ook nog even aan. Dit zijn misschien wel de belangrijkste items om mee te nemen.

  • Paspoort ;) 
  • Vaccinaties
  • Gele vaccinatieboekje
  • Visum
  • Visum formulieren en benodigdheden
  • Pinpas (vergeet deze niet in te stellen zodat je hem ook in Suriname kunt gebruiken) 
  • Telefoon
  • Opladers


Wat kun je beter in Suriname aanschaffen?
Anti-muggen spray: 

Helaas is Suriname ook het land van de muggen. Een anti-muggen spray zoals DEET is niet nodig om mee te nemen uit Nederland. Uit onze ervaring is gebleken dat lokale producten zoals ‘Tropical Bush’ veel beter werken, dan de anti-muggen sprays die we uit Nederland kennen. Tropical Bush is te koop bij de Chinees (Surinaamse
supermarkt) die je op alle hoeken van de straat vindt.

Tropical Bush - Anti muggen lotion uit Suriname

Hangmat/ klamboe: 

Een hangmat en klamboe kun je prima kopen in Paramaribo. Ideaal wanneer je op trip in een hangmat gaat slapen. Geloof het of niet, slapen in een hangmat is echt heerlijk! Tip: Een Surinaamse hangmat is ook heel leuk om als souvenir mee te nemen naar Nederland.

We hopen dat je aan de hand van deze blog een beter beeld hebt welke spullen je nodig hebt in Suriname. Veel succes met de voorbereidingen! 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.