Het Surinaamse recept voor Bakabana
Daar zijn we weer! Deze keer met het recept voor Bakabana!
Iedereen die wel eens in Suriname is geweest kent deze lekkernij wel. Oorspronkelijk is dit een Indonesische snack, meegenomen door de Javanen. Het lijkt dan ook erg op de Indonesische pisang goreng, maar dan met een Surinaamse twist.
Ook voor dit recept hebben we onze kok Benito gevraagd om zijn recept op papier te zetten. Nu hoef je niet meer helemaal naar Suriname toe, maar kun je deze snack heerlijk vanuit huis maken! Let op, dat je echt bakbananen (te vinden bij de toko) gebruikt, 'gewone' bananen zijn te zacht van structuur!
Ingrediënten die je nodig hebt
- 2 rijpe bakbananen
- 1 beker bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel geraspte kokos (optioneel)
- Zonnebloem olie
- Snufje zout
Bereiding van jouw verse Bakabana
Stap 1. Voeg de bloem, zout, suiker, bakpoeder en water samen en maak er een beslag van.
Stap 2. Snij de bakbananen door in reepjes.
Stap 3. Dompel ze onder in het beslag.
Stap 4. Frituur ze één voor één in de hete olie en bak ze aan beide kanten goudbruin.
Stap 5. Laat de bakabana's uitlekken op keukenrol.
Stap 6. Serveer de bakabana's met pindasaus. je kunt ze ook nog bestrooien met de geraspte kokos.
Nyan Switi! oftewel: Eetsmakelijk!
Ervaar het prachtige Suriname
Bijdrage aan lokale projecten
Meer blogs
Niews, events, reisverslagen en meer
Heb je nog vragen?
No spang! We helpen je graag